Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Мозаечната мазилка – красива и дълготрайна

Изборът на съвременни финишни материали е доста разнообразен. Благодарение на най-новите разработки и технологии се появяват все повече нови продукти.

Още с появата си на пазара, мозаечната мазилка придобива голяма популярност сред потребителите. Бързо се превръща в най-предпочитан продукт за защита на най-уязвимата част от фасадата – цокълът, като го защитава от проникване на вода, деформация при удар и др. Благодарение на отличните си технически характеристики, материалът се използва за довършване и защита не само на външните повърхности на сградата, но също така е подходящо решене и за интериора.

Мозаечната мазилка е универсален, достъпен и красив материал, който има огромен брой фенове и се радва на голямо потребителско търсене. Продуктът е комбиниран състав от акрилни съполимери, мраморни гранули и други. Широката гама от цветове предлага различни варианти за декорация на фасадата. Зърнометрията на мраморните гранули варира от 1,2 до 1,8 мм в диаметър. Материалът има висока производителност, здравина и декоративни характеристики.

Мозаечната мазилка има следните безспорни предимства:

1. Универсалност: Мазилката може да се използва както за екстериор, така и в интериора. Може да бъде полагана върху тухлени, циментово-пясъчни, бетонни, каменни и гипсокартонни повърхности, което значително увеличава обхвата ѝ. При декориране на интериора, мозаечната мазилка се комбинира хармонично с всякакви стилове. Може да се изгради и комбинация от няколко цвята и текстури. Тази техника подчертава геометрията на пространството и значително съживява интериора. Продуктът предлага огромна гъвкавост, за оформянето на фрагменти от стената.

2. Термо-, UV- и водоустойчивост: Материалът надеждно защитава стените от проникване на влага, особено в цокълната част, където фасадата е най-уязвима. Мазилката понася температурните амплитуди, ултравиолетовото лъчение и ефектите от силни валежи. Защитата с мозаечна мазилка гарантира невъзможността за появата на гъбички, плесени и патогени. Това позволява материалът да се използва във всякакви климатични зони. Благодарение на UV устойчивостта, външните стени с мозаечно покритие запазват оригиналния си цвят през целият си жизнен цикъл.

3. Добри топлоизолационни характеристики: Като част от топлоизолационната система, мозаечната мазилка, ще помогне за намаляване на топлинните загуби. Поради тази причина топлоизолацията на цокъла трябва да бъде изпълнена така, че да осигурява добра изолация. Същевременно да бъде достатъчно здрава, за да издържа механични въздействия.

4. Висока здравина: Мраморните гранули в мазилката допринасят за високата устойчивост на абразия, деформация и механични натоварвания. Повърхността става стабилна и издръжлива. Пластичността и еластичността на материала гарантират целостта на покритието. Измазаната повърхност с такъв тип мазилка не се руши и не се напуква дори и при удар по най-уязвимата цокълна част на сградата.

5. Лесна поддръжка: Поради устойчивостта на всякакви замърсявания, повърхността не се нуждае от редовни старателни грижи, което е особено удобно за проектиране на фасади и довършителни работи на големи площи.