Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

DEKO Travertino


Натурални
съставки
Без остра
миризма
8kg и 20kg
~ 1.5kg/m2

Видеа

 

Deko professional Travertino Creative Effect Travertine

 

 

 

Deko professional Travertino Creative Effect Magma

 

 

 

Deko professional Travertino Creative Effect Storia

 

DEKO Professional

Travertino Creative effect

 

Travertino Creative Effect е висококачествена декоративна пастообразна мазилка за интериорно приложение. Благодарение на натуралните си съставки, спомага за създаването на една по-здравословна и комфортна среда за живот в помещенията, в които е положена мазилката.

 

 

Натурални съставки

Продуктът е получен от естествена гасена вар, калцинирана в пещи на дърва и отлежала 8-10 месеца, и селекция от мраморни брашна.

 

 

 

Позволява на стената да диша

Въпреки твърдото покритие, което се формира след нанасяне и изсъхване, мазилката е „дишаща“. Благодарение на това свое качество, тя позволява на влагата за излезе от основата. Така домът ви ще бъде по-малко горещ и влажен.

 

 

 

Устойчиво покритие на мухъл и плесени

DEKO Travertino Creative effect е алкална по природа, благодарение на съдържащата се вар в нея. Високите нива на pH на мазилката действат като естествен фунгицид. След нанасяне, мазилката създава покритие устойчиво на бактерии и мухъл.

 

 

 

Един продукт, много възможности

В зависимост от техниката на нанасяне и използваните инструменти, мазилката позволява да се създават гладки и текстурирани ефекти. Визуализации Effect Trevertine, Effect Magma, Effect Storia.

 

 

 

Подходяща за работа с шаблони

Консистенцията на мазилката я прави подходяща и за работа с шаблони за стени.

 

 

 

Машинно тониране

DEKO Travertino Creative effect се предлага в бял цвят с възможност за машинно тониране в 9 пастелни цвята.

 

 

 

Издръжлива и дълготрайна

Има причина, поради която подобен тип покрития да се наричат „покритие за цял живот“ – те са невероятно издръжливи. Мазилката се втвърдява още повече с времето и е по-малко склонна към напукване и свиване от циментовите покрития. Цената на този вид мазилки може да изглежда по-висока от нормалната боя, но определено е по-рентабилна от боядисването в дългосрочен план.

 

 

 

Без остра миризма

За разлика от боите, които са продукт на химическата промишленост, DEKO Travertino Creative effect е направена от натурални съставки като вар и мраморно брашно. По тази причина ако нанасяте DEKO Travertino Creative effect на стените във вашия дом, няма да усещате неприятна миризма, която остава известно време след това.

 

 

 

Много ниски нива на летливи органични съединения

 

Перфектна алтернатива за хората, които обръщат изключително внимание на здравословния климат у дома. Travertino Creative effect не отделя вредни летливи органични съединения (ЛОС) по същия начин, както акрилните бои. Стойностите на ЛОС за продукта са 0,09 g/L, от максимално допустими за категорията 40 g/L.

 

Начин на работа

 

1. Подготовка на основата: повърхностите трябва да бъдат здрави, сухи и чисти от прах и масла.

2. Грундиране: с продукт DEKO G8300 Силиконов грунд за мазилки.

3. Нанасяне на основен слой: когато повърхността е напълно суха след грундиране (мин. 6 часа), се нанася обилно количество DEKO Travertino Creative effect със стоманена маламашка и се разнася равномерно, уплътнявайки материала. Използвайки различни техники и инструменти, се създава желаният ефект.

4. Финишен слой: след изсъхване на основния слой (24-48 часа), може да бъдат нанасяни допълнителни финишни покрития като ефектни бои (Spirit Effect Verona), защитни вакси и други съвместими с мазилката покрития.

Повече информация за начина на работа с продукта можете да откриете в Техническото описание на DEKO Travertino Creative effect.

Цветове

 

Travertino creative effect се предлага в бял цвят с възможност за машинно тониране в 9 пастелни цвята*, разделени в три базови палитри.

 

 

Цветна палитра INDUSTRIAL

*Посочените цветове са примерни, като е възможно действителните да се различават от представените на екрана.

 

 

Цветна палитра NATURAL

*Посочените цветове са примерни, като е възможно действителните да се различават от представените на екрана.

 

 

Цветна палитра COMFORT

*Посочените цветове са примерни, като е възможно действителните да се различават от представените на екрана.