Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

DEKO professional T8700 Полиуретанова нано мазилка


Разход:
2.5 3 kg/m²
Покрива:
≈ 9 – 10 m²
Структури:
Д1.5, В2
Съхнене:
24 часа

DEKO professional T8700 Полиуретанова нано мазилка е декоративно защитно покритие за стени от най-висок клас за интериорна или екстериорна употреба.

Продуктът се характеризира с отлична устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на напукване, устойчивост на гъбички и плесени и самопочистващ ефект на покритието, като фасадата запазва свеж вид за по-продължително време.

T8700 Полиуретанова нано мазилка се използва и като финишно покритие при изграждане на фасадна топлоизолационна система DEKOTHERM.

 

Предимства:
 • Лесно се нанася и структурира;
 • Отлично сцепление с основата;
 • Висока паропропускливост;
 • Ниска водопоглъщаемост;
 • Отлична устойчивост на механични въздействия;
 • Отлична устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния;
 • Висока устойчивост на цвета на UV лъчи;
 • Формира защитно покритие, устойчиво на гъбички, плесен и бактерии;

 

Подходящи основи:
 • Повърхности от бетон, термоизолационни системи
 • Минерални мазилки, мазилки на основата на цимент
 • Гипскартон
 • Гипсфазер и други

DEKO T8700 Полиуретанова нано мазилка

 

 

Самопочистващ ефект на покритието

Благодарение на способността за самопочистване, фасадата остава естествено чиста и постоянно красива. Нано частиците в мазилката образуват филм, който не позволява на замърсяванията от околната среда да се „захванат“ здраво и утаят по фасадата.

Така атмосферните процеси, като дъжд и вятър, периодично почистват фасадата от натрупаните замърсявания и я поддържат свежа за дълъг период. Подходяща за сгради в градска среда, където фасадата е подложена на замърсявания от урбанизацията.

 

 

 

Отлична механична устойчивост

Наличието на фибри в мазилката спомагат за високата ѝ устойчивост на механични въздействия. Фибрите изпълняват ролята на армировка, която подобрява устойчивостта на нанесения слой и фасадата е предпазена от напукване при удар.

 

 

 

Висока атмосферна устойчивост

Мазилката притежава много висока устойчивост на атмосферни влияния. Това нейно качество я прави подходящо решение за фасади във всякакви географски райони.

 

 

 

Негорима

Според класификацията за Реакция на огън мазилката попада в клас A2 -s1,d0, което означава, че е негорима.

 

Класът на горимост характеризира поведението на материалите при пожар. Те се класифицират съобразно следните степени на горимост, съгласно EN 13501-1:

* Клас на горимост А1 и А2: негорим;
* Клас на горимост В1: трудно горим;
* Клас на горимост В2: горим;
* Клас на горимост В3: лесно горим.

Съществуват и други показатели, характеризиращи строителните материали и поведението им в условия на пожар. Така например, в зависимост от интензивността на отделяне на дим, те биват означавани със символите s1 (много ограничено отделяне), s2 (ограничено отделяне) и s3 (без изискване). По отношение на образуването на пламтящи частици или капки при горене се обозначават с d0 (не образуват пламтящи частици или капки), d1 (пламтящите частици или капки изгасват бързо) и d2 (без изискване).

 

 

 

Позволява на стената да диша

Позволява безпрепятственото преминаване на водните пари от вътрешността на сградата и изпаряването им в околното пространство.

 

 

 

Ниска абсорбция на вода

След изсъхване положеното покритие е с много ниска абсорбция на вода. Това качество позволява незадържането на влага по стените в следствие на валежи и бързото изпарение на повърхностната влага в атмосферата.

 

 

 

Добра адхезия с основата

В комбинация с DEKO G8300 Силиконов грунд за мазилки мазилката има отлична адхезия към основата. Така си гарантирате здрава и красива фасада през годините, без притеснения за свличане или излющване на мазилката.

 

 

 

Възможност за машинно тониране в стотици цветове

Мазилката може да се тонира машинно в стотици цветове. Благодарение на прецизното компютърно дозиране на колорантите, се гарантира повтаряемостта на цвета във всяка една кофа с мазилка.

 

 

 

Част от системата за термоизолация DEKOTHERM

Мазилката е финишен елемент в термоизолационната система DEKOTHERM, като осигурява приятен външен вид и надеждна защита за всяка фасада.

 

 

 

Лесно нанасяне и структуриране

Специално подбраните дисперсии и фракции камъчета, използвани в мазилката, позволяват лесното ѝ нанасяне и структуриране.

 

 

 

Покритие, устойчиво на гъбички и плесени

Благодарение на водоотблъскващите си свойства и незадържането на вода, мазилката редуцира развитието на плесени и гъбички по фасадата.

 

 

 

Разнообразие от структури

Мазилката се предлага с два вида структури – влачена и драскана, с възможност за избор на едрината на фракцията (1mm; 1.5mm; 2mm; 3mm)

 

Начин на работа

 

1. Подготовка на основата:

 • Нови повърхности: повърхностите трябва да бъдат сухи, чисти и здрави. Остатъци от кофражни масла върху бетон се обработват с пароструен апарат или специални състави за отстраняване на масла. След тази предварителна подготовка или директно върху здрава и суха основа се полага DEKO professional Силиконов грунд за мазилки. Препоръчително е грунда да се тонира в същата тоналност, в която е цветът на мазилката
 • Стари повърхности: кредирали и ронливи повърхности почистете механично. Остатъци от кофражни масла върху бетон обработете с пароструен апарат или специални състави за отстраняване на масла. Пукнатините и неравностите изравнете с DЕКО рrofessional DekoFlex Лепилна и шпакловъчна смес с фибри за топлоизолационни плочи или Universal лепилна и шпакловачна смес за ЕPS/XPS. След тази предварителна подготовка или директно върху здрава и суха основа се полага DEKO professional Силиконов грунд за мазилки. Препоръчително е грунда да се тонира в същата тоналност, в която е цветът на мазилката.

 

2. Нанасяне:

 • Разбъркайте добре преди нанасяне.
 • Работете при температура над 10°С.
 • Нанесете мазилката в равен слой с помощта на гладка неръждаема метална маламашка, която се държи под ъгъл 45º, спрямо основата. След като нанесете мазилката можете да оформите релефната структура с кръгови движения, с пластмасова маламашка. Времето за обработка зависи от абсорбцията на основата и температурата на въздуха.

 

3. Средства за нанасяне – за най-добър резултат препоръчваме използването на:

 • Mетална неръждаема маламашка
 • Пластмасова маламашка

 

Още полезна информация можете да откриете в Техническото описание на продукта.