Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Deko di Marmo


Разход:
18 kg/m²
Покрива:
1 m²/1cm
Нанасяне:
1 слой
Съхнене:
24 часа

DEKO di marmo

Декоративна подова настилка от естествен мрамор

 

DEKO di marmo e декоративна подова настилка за вътрешно или външно приложение, състояща се от два компонента – мраморни камъчета и свързваща прозрачна полимерна смола.

Настилката се характеризира с дренираща, противохлъзгаща и звукопоглъщаща функции, което я прави особено подходяща за изграждане на алеи, велоалеи, тротоари, зони около басейни, шадравани и фонтани, СПА центрове, подходи към гаражи и паркинг зони, търговски центрове, шоуруми, изложбени зали, и други.

 

 

Дрениращ ефект

Отворената структура на настилката позволява водата да не се задържа на повърхността, а да се оттича. Точното съотношение между количеството смола и мраморна фракция в комплекта DEKO di marmo гарантира, че мраморните камъчета, ще са добре покрити със смола, така че да са здраво захванати едно за друго и в същото време да не се запушат празнините между камъчетата.

 

 

 

Не позволява образуването на локви

Дрениращата функция позволява бързото изтичане на водата от повърхността, като по този начин се елиминира появата на локви.

 

 

 

Устойчива на атмосферни влияния

Настилката не се размеква в летните горещини. Свободната циркулацията на въздух между камъчетата в настилката способства за по-бързото разтапяне на снега през зимата.

 

 

 

Устойчива във времето

Здравината на естествения мрамор в комбинация с чистата полиуретанова смола гарантират устойчивостта на покритието във времето.

 

 

 

Изисква минимална поддръжка

Достатъчно е редовно помитане на настилката и измиване с водоструйка, за да я запазите като нова за дълго време.

 

 

 

Предлага се в разнообразие от естествени цветове

Настилката DEKO di marmo се предлага в различни цветови нюанси, подходящи за оформяне на всякакъв тип зони. Предлаганите цветове са натурални, а не допълнително оцветени, което гарантира устойчивостта на цвета във времето.

 

 

 

Осигурява комфорт

Облата структура на камъчетата придава усещане за комфорт при допир. Калибровката позволява и постигането на максимално уплътнителен ефект и лесно подравняване на настилката при полагане.

 

 

 

Естетична функция

Kамъчетата в комплекта DEKO di marmo са от естествен мрамор, добиван от кариери в Италия. Предлаганите цветове се вписват и съчетават лесно със заобикалящата ги среда.

 

 

 

Поддържа водния баланс

Докато при другите настилки дъждовната вода се отвежда в канализацията или остава на повърхността, то при DEKO di marmo е възможно водата да се дренира през настилката и да се отвежда в почвата.

 

 

 

Намалява ефекта на „топлинния остров“

Топлинните острови се получават, когато твърдите повърхности, като асфалт и бетон, абсорбират и съхраняват топлина в следствие на продължителното нагряване от слънцето. Благодарение на отворената си структура DEKO di marmo позволява на почвата отдолу да „диша“. Възможността за циркулация на въздуха между камъчетата в настилката способства за по-бързото ѝ охлаждане, като по този начин се намалява и ефекта на „топлинния остров“.

 

Видеа

 

 

 

 

 

Начин на работа

 

1. Подготовка на основата: повърхностите трябва да бъдат здрави, сухи и чисти от прах и масла.

  • Основа трябва да бъде здрава и с достатъчна якост на натиск (мин. 25 N/mm²) и якост на сцепление (мин. 1.5 N/mm²), суха и без наличие на замърсявания от прах, масло, мазнини и др.
  • Всичкият прах, свободни и ронливи частици трябва да бъдат отстранени напъллно преди полагането на продукта с четка и/или прахосмукачка.
  • Върху проблемни основи, например силно абсорбиращи циментови повърхности, се препоръчва полагането на епоксиден грунд от гамата DEKO floor (само при интериорни решения), така че да се осигури по-добра адхезия.

2. Подготовка на сместа:

  • Цялото количество Компонент В (втвърдител – прозрачна течност) се прибавя към Компонент А (смола – прозрачна течност). Разбърква се механично с помощта на електрически миксер на бавни обороти (2 – 3 мин.) или друго подходящо средство.
  • Получената смес се добавя към калибрираната мраморна фракция и се разбърква механично на бавни обороти с помощта на електрически миксер до получаване на еднородна смес.

3. Полагане:

  • Не нанасяйте DEKO di marmo върху основи с повишаваща се влага. Прясно положената настилка трябва да се защити от влага, конденз и вода в продължение на поне 24 часа. Полагането на открито да става само при понижаващи се температури. Конструктивните фуги изискват предварителна обработка
  • Работете при температура от 10°C до 30°С
  • Нанесете слоя DEKO di marmo, като загладите и уплътните с мистрия (неръждаема или тефлонова). При необходимост може да използвате изравнителни летви и/или водещи профили.
  • При необходимост от епоксиден грунд от гамата DEKO floor, същият се нанася, посредством четка или валяк. Времето за изчакване, преди полагане на DEKO di marmo върху грунда е до 24 часа.

4. Средства за нанасяне – за най-добър резултат препоръчваме използването на:

  • мистрия (неръждаема или тефлонова)

Повече информация за начина на работа с продукта можете да откриете в Техническото описание на Deko di Marmo.