Търсене

Търсене

Your Cart

No products in the cart.

Кои сме ние

Ирина Мъндоиу,  Групов Изпълнителен директор на Поликолор – Оргахим:

“Оргахим е компания, даваща възможност на много млади хора да навлязат в света на химията и да допринесат за развитието на химическата индустрия в региона. Мотивирани сме да открием нови пазари и да създаваме иновации, разчитайки на млад екип от професионалисти, инженер – химици и лаборатории за развойна дейност.

Интегрираното производство – от производството на суровини до производството на крайни продукти – ни дава възможности за бързо израстване и адаптиране, предлагайки най-доброто на пазара. Това е нашето голямо предимство.”

Българска компания

С традиции в производството

Ние сме една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа с дългогодишна история в производството на специализирани химикали и покрития. Разполагаме с модерни промишлени бази и отделяме значителни ресурси за разработването на нови по-съвършени продукти, спазвайки приоритетно стандартите за безопасност, опазване на околната среда и човешкото здраве. Водим химическата индустрия към постоянно развитие и непрекъснато се опитваме да предоставим добавена полза за обществото.

Над 120-годишната ни традиция в химическата индустрия, утвърденото качество през годините и непрестанното ни желание да се развиваме и да поставяме нуждите на клиентите ни на първо място, ни направи категоричен лидер в производството на бои и лакове на българския пазар.

С нашите висококачествени и утвърдени на пазара продукти създаваме цветната среда за дома, устойчиви решения за строителството, дълготрайна протекция в индустрията и прецизни нюанси за авторепаратурата.

За групата

Поликолор-Оргахим

Група Поликолор-Оргахим е сформирана през август 1998г., след като Поликолор купува 51% от акциите от производството на бои, смоли и фталов анхидрид – Оргахим АД, България. Оргахим АД е създадена през 1901г. и държи доминираща позиция на пазара за бои в България.

От 1998г. насам се поставя силен акцент върху маркетинговите и продажбени стратегии за развитие и подкрепяне на локалните марки.

На оперативно ниво дейността на Групата е насочена към увеличаване на продуктивността на производството, подобряване на качеството на продуктите и увеличаване на стойността на инвестициите.

Глобалната стратегия на Групата е да стане лидер на пазара за бои и смоли в Югоизточна Европа, чрез достигане на по-силна позиция на местния пазар и чрез разглеждане на възможности в Средния Изток и Русия.

Разгледайте сайта на Policolor.

Нашата История

през годините

Фирма Оргахим АД е създадена през далечната 1901 година. Това е началото на дълги години на просперитет, през които производството преминава и през икономически кризи, регионални и две световни войни.

1901 г.

На 01.03.1901 г. в Русенския търговски регистър Алберт Б. Искович регистрира търговска фирма „Алберт Б. Искович” със седалище в Русе. По-късно през годините до 1909 фирмата прераства в командитно събирателно дружество, обединявайки се с фирмите на Израел Леви и Рафаел Камхи. Предприятието се ориентира към производството на бои и пасти за обувки.

1911 – 1929 г.

Построени са първите масивни производствени сгради, отговарящи на законовите норми. Закупена е химическа фабрика „Ималин” АД София. Сключен е договор с немската фирма „Шемикъл фабрик Айзендрат” за правото за производство и продажба на марките „Ималин” и „Екстралин” - широка гама от продукти бои за обувки, емулсии за почистване на метали, подови масла и други. Дружество е пререгистрирано в акционерно и е едно от най-големите в Русе.

1938 г.

На пазара излиза новата синтетична боя „Феролит против метална корозия”. Русенското предприятие вече разполага с литография, варилня за лакове и безир, целулозно отделение, отделения за земни бои и лакове, маслобойна за ленено масло и опаковъчна.

1947 г.

Новата комунистическа власт национализира предприятието и 1948г . преименува предприятието на Химически завод „Гаврил Генов”. Към ДХЗ „Гаврил Генов” преминава и бояджийската фабрика на Симон Хирш.

1956 г.

За пръв път след Втората световна война се изнася продукция в чужбина – в Турция и Египет. Произвеждат се изкуствени лакови смоли, а постепенно се внедряват алкидните смоли. Създават се нови асортименти - автомобилни бои и емайллакове, електроизолационни лакове, „Балкид-52” и „Балкид-54” и много други.

1962 – 1982 г.

Последователно са построени и въведени в експлоатация цехове за карбоксиметилцелулоза (КМЦ), Хаш киселина, Железооксидни пигменти, „Ненаситени полиестерни смоли и „Фталов анхидрид”. Модернизирани са „Лаков и Варилен” цех. Сключва се договор с “BASF” за закупуване на лиценз и внедряване на съвременна автоматизирана система за управление на технологичните процеси. Произвежда се фталов анхидрид, а от отпадъчните води се извлича малеинов анхидрит, като по този начин се спира вносът му.

1993 г.

Името на дружеството е променено от „Гаврил Генов” на „Оргахим” ЕООД. Две години по-късно то вече е еднолично акционерно дружество, а именно „Оргахим” ЕАД.

1998 г.

Дружеството е приватизирано и то се управлява изцяло от частни капитали. Основен акционер е „Уайтбийм Холдингс Лимитид” със седалище – Малта собственост на „Поликолор” - Румъния.

2001 – 2007 г.

Регистрация на търговските марки: "Леко", „Хамелекон”, "Еманел", „Мефисто”, ”Протекта”, „Интерин”, “Dekocasa”, “Casa Bella”, “Spirit”, “AQUA”, “Deko Professional”, „Благо”, „Алутин”. Дружеството се сертифицира по ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001. Формират се търговски структури във всички големи градове на страната. Започва оборудването на магазинната мрежа в страната с тониращата система Оргахим, която позволява тониране на интериорни и екстериорни бои и лакове.

2009 г.

Започват някои структурни промени, с които се цели оптимизация на производствените, търговски и обслужващи дейности. Обновяват се производствените мощности, монтирана е нова автоматизирана инсталация за производство на вододисперсионни бои, заедно с автоматична пълначна система.

2013 г.

Започва цялостна промяна на облика на марката ЛЕКО.
Идеята е продуктите ЛЕКО да бъдат по-лесно разпознаваеми и по-достъпни за потребителите, предоставящи по-ясна и точна информация само с един поглед върху опаковката.

2015 г.

Оргахим създава инициативата “Цвят на годината” и определя първият за България - Цвят на 2016 Нептун. Целта й е да обедини професионалисти от различни сектори, свързани с оформлението на дома и градската среда, които да анализират тенденциите и внимателно да определят най-ключовия цвят в интериора и архитектурата за предстоящата година.

2016 г.

Позициониране на марката Spirit като най-висок клас бои и ефектни покрития.
Високият клас интериорни бои Spirit е създаден, за да подчертае яркия характер и индивидуалност на тези, за които безупречният стил е собствен почерк, яркото присъствие е непреходен облик, а успехът е естествен път.

2018 г.

Лансиране на пазара на нова специализирана марка за защита и декорация на дървени повърхности Timmer.
Целта на богатата гама от висококачествени продукти Timmer е да направи целия работен процес по-ефективен, а постигнатия резултат – безупречен.

2020 г.

Стартира първото в България риалити за професионални дърводелци Timmer Wood Masters, което се провежда изцяло в онлайн среда. Най-добрите майстори в занаята се състезават помежду си в създаването на уникални изделия, следвайки най-новите тенденции.