1. Настилката има дрениращ ефект – по време на процеса по полагане се образуват минимални празнини, които позволяват водата да се оттича. Точното съотношение между смола и мраморна фракция в комплекта DEKO di marmo гарантират, че мраморните камъчета, ще са добре покрити със смола, така че да са сигурно и здраво захванати едно за друго и в същото време няма да се запушат празнините между камъчетата.
2. Естетична е – камъчетата в комплекта DEKO di marmo са от естествен мрамор, добиван от кариери в Италия. Това означава, че предлаганите цветове са натурални, а не допълнително оцветени.

3. Устойчива е на атмосферни влияния – настилката не се размеква в летните горещини, нито променя цвета си с течение на времето. Свободната циркулацията на въздух между камъчетата в настилката, способства за по бързото разтапяне на снега през зимата.

4. Устойчива във времето – здравината на мрамора гарантира устойчивостта на покритието.

5. Изисква минимална поддръжка – достатъчно е редовно помитане на настилката и измиване с водоструйка, за да я запазите като нова за дълго време.
6. Поддържа водния баланс – докато при другите настилки, дъждовната вода се отвежда в канализацията, то при DEKO di marmo е възможно водата да се дренира през настилката и да се отвежда в почвата.

7. Предотвратява появата на стояща вода (локви) – дрениращата функция позволява бързото изтичане на водата от повърхността.

8. Намалява ефекта на т. нар. „топлинен остров“ – топлинните острови се получават, когато твърдите повърхности, като асфалт и бетон, абсорбират и съхраняват топлина в следствие на  продължителното нагряване от слънцето. Благодарение на отворената си структура DEKO di marmo позволява на почвата отдолу да „диша“, което намалява повърхностните температури и по този начин намалява ефекта на „топлинния остров“.

9. Предлага се в разнообразие от естествени цветове – настилката DEKO di marmo се предлага в различни цветови нюанси, подходящи за оформяне на всякакъв тип зони

10. Комфортна е – облата структура на камъчетата придава усещане за комфорт. Калибровката позволява и постигането на максимално уплътнителен ефект и лесно подравняване на настилката при полагане.